Pravila privatnosti

Zaštita podataka na internetskoj stranici

www.pametnoihcuvam.hr

Raduje nas Vaš interes za našu web stranicu www.pametnoihcuvam.hr. Zaštita Vaše privatnosti izuzetno nam je važna. U nastavku detaljno Vas obavještavamo o postupanju s Vašim podacima.

1. Odgovorna osoba za zaštitu osobnih podataka

Obveznik primjene odredaba Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 od 27. travnja 2016. (dalje u tekstu: Opća uredba) vezano uz obrade osobnih podataka i pravila povezana sa slobodnim kretanjem osobnih podataka kao i obveznik Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka za stranicu www.pametnoihcuvam.hr je dm-drogerie markt d.o.o., Kovinska 5a, 10090 Zagreb (dalje u tekstu: dm).

Ako imate pitanja, uvijek se možete obratite našoj Službi za korisnike:

pisanim putem na adresu: dm-drogerie markt d.o.o., Kovinska 5a, 10090 Zagreb

telefonski na broj telefona službe za korisnike: 0800 365 86 33

putem e-maila: info@dm.hr

2. Obrada osobnih podataka

2.1. Posjet stranici

2.1.1. Općenito

Tijekom Vašeg posjeta web stranici www.pametnoihcuvam.hr dm ne obrađuje Vaše osobne podatke ni na koji način.

U okviru Vašeg posjeta web stranici www.pametnoihcuvam.hr dm obrađuje sljedeće podatke u svrhu poboljšanja rada web stranice i sigurnosti podataka:

  • zahtjev - adresa naše web stranice koju ste posjetili (npr. www.dm.hr/impresum)
  • vrsta web preglednika / verzija (npr. Internet Explorer 11.0)
  • jezik preglednika (npr. hrvatski)
  • operativni sustav (npr. Windows 10)
  • unutarnja rezolucija prozora web preglednika
  • razlučivost/rezolucija zaslona
  • aktivacija JavaScript
  • Java uključena / isključena
  • cookies („kolačići“) uključeni / isključeni
  • dubina boja
  • adresa web stranice koju ste posjetili neposredno prije (takozvana „referrer“ adresa)
  • IP adresa (anonimna)
  • vrijeme pristupa
  • klikovi
  • sadržaj obrazaca (ukoliko je potrebno)

 

IP adresa se prenosi sa svakim poslanim zahtjevom poslužitelju, tako da server zna gdje odgovor mora biti poslan. Pružatelj internet usluga (ISP) dodjeljuje svima IP adresu prilikom spajanja na Internet. ISP može pratiti koja je IP adresa u kojem trenutku dodijeljena pojedinim korisnicima. Sve dok se spremljena IP adresa ne izbriše teoretski se može, preko ISP-a, doći do identiteta krajnjeg korisnika. Iz tog razloga dm i naš pružatelj usluga za obradu statističkih podataka ne spremaju IP adrese posjetitelja, nego ih koriste samo u svrhu prepoznavanja sesije i obrane od napada. Prema tome IP adresa se neposredno nakon toga briše, tako da prikupljeni podaci ostanu anonimni te se niti posredovanjem ISP ne može saznati identitet krajnjeg korisnika.

3. Korištenje kolačića / alata za web-analizu

3.1. Tehnički kolačići / Cookies

3.1.1. Općenito

Naša internet stranica www.dm-drogeriemarkt.hr / dm.hr koristi tzv. kolačiće (cookies) na nekoliko mjesta. Kolačići su male tekstualne datoteke koje mogu biti pohranjene na Vašem računalu, a koristi ih Vaš internet preglednik (Browser) za razmjenu podataka s našim sustavom. Svrha kolačića (cookiesa) je poboljšati našu uslugu kako bi postala što učinkovitija i više „user friendly“. Primjerice, Vaši određeni unosi se pohranjuju tako da ne ih morate stalno ponavljati. Vaš Internet preglednik (Browser) omogućuje Vam uređivanje (ograničavanje) postavki za korištenje kolačića, što može dovesti do ograničenja ponude naše usluge. Na istom mjestu možete i izbrisati i dosad pohranjene kolačiće.

Kod upotrebe tj., postavljanja kolačića koji sadrže osobne podatke ili dodiruju privatnost korisnika, dm unaprijed traži Vaš aktivni osobni pristanak putem Obavijesti o upotrebi kolačića na naslovnici internetske stranice u kojoj nakon obavijesti o svrsi upotrebe kolačića dajete svoj aktivni pristanak za postavljanje i korištenje kolačića i nastavljate svoj posjet našoj stranici.

Putem poveznice na Obavijesti o upotrebi kolačića imate priliku saznati više informacija o svakom kolačiću, a putem postavki u Vašem internet pregledniku možete blokirati postavljanje i upotrebu pojedinačnih ili svih kolačića.

U svako vrijeme ste ovlašteni zabraniti primanje cookies s naše web stranice tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost. Ukoliko za neki kolačić neće biti moguće zabraniti primanje to može biti samo iz razloga da ne bi došlo do incidenata i to može biti kolačić koji služi isključivo za sprječavanje kaznenih i prekršajnih djela i zbog sprječavanja pranja novca ili financiranja terorizma, kao i sprječavanja zlouporaba u postupanju sa osobnim podacima.

3.1.2. Kolačići sesije

Kolačići sesije (session cookies) brišu se kada pojedina browser-sesija završi.

3.1.3. Trajni (dugoročni) kolačići

Koristimo kolačiće koji ostaju dulje vrijeme na hard disku Vašeg računala. Vrijeme isteka kolačića postavljeno je za budući datum radi vaše udobnosti. Tijekom idućih posjeta našoj internetskoj stranici bit ćete automatski prepoznati kao dosadašnji posjetitelj te koje ste inpute i postavke unijeli.

3.1.4. Popis kolačića

Popis sadrži kolačiće koji se mogu postaviti na našu internetsku stranicu. Potpuni popis svih kolačića nije moguć iz tehničkih razloga.

zadnji click (za okončanje sesije, vijek: jedna sesija) [Webtrekk]

kolačić sesije (za otkrivanje sesije, vijek: jedna sesija) [Webtrekk]

ever-cookie (otkriva podatak novi/stari kupac, životni vijek: 60 mjeseci/5 godina) [Webtrekk]

Naša web stranica prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke cookija koji su za to nužni, dostupne su na:

http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

4. Vrijeme pohrane podataka

Vaše osobne podatke ne pohranjujemo

5. Vaša prava

Kao subjekt čije podatke obrađujemo (vidi točku 2.) u kontekstu posjeta i korištenja stranice www.pametnoihcuvam.hr imate sljedeća prava:

Pravo na informaciju (čl. 15. Opće uredbe): Imate pravo tražiti informacije o podacima koje obrađujemo i kako upotrebljavamo Vaše osobne podatke. Osim toga, imate pravo za dobivanje više informacija o specifičnostima svrhe obrade, kategorijama podataka koje obrađujemo, primateljima ili kategorijama primatelja podataka, vremenu pohrane podataka, pravo na brisanje ili ispravak osobnih podatka, pravo na podnošenje prigovora te informacije o podrijetlu podataka.

Pravo na ispravak (čl. 16. Opće uredbe): Imate pravo tražiti hitnu ispravku Vaših osobnih podataka, ako su podaci neispravni, nevažeći ili nepotpuni.

Pravo na brisanje (čl. 17. Opće uredbe): Imate pravo zatražiti brisanje/zaborav Vaših osobnih podataka.

Pravo na ograničenje obrade (čl. 18. Opće uredbe): Uz ograničene okolnosti koje su određene u čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka imate pravo na ograničenje obrade Vaših podataka, što znači da možemo pohranjivati, ali ne upotrebljavati i dodatno obrađivati.

Pravo na prijenos podataka (članak 19. Opće uredbe): Imate pravo zatražiti od nas podatke koji se odnose na Vas, a koje ste nam stavili na raspolaganje u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom obliku; te podatke možete poslati u druge službe ili ih dati proslijediti.

Pravo na žalbu (čl. 20 Opće uredbe): Imate pravo u bilo kojem trenutku podnijeti prigovor vezan uz način na koji obrađujemo Vaše podatke u okviru stranice www.pametnoihcuvam.hr

Pravo na povlačenje privole (članak 7. Opće uredbe): Imate pravo na opozivanje privole za obradu podataka kada se obrada podataka temelji na Vašoj privoli.

Pravo na prigovor nadležnom tijelu: Imate pravo u bilo kojem trenutku podnijeti prigovor vezan uz način na koji obrađujemo Vaše podatke u okviru stranice www.pametnoihcuvam.hr nadzornom tijelu za zaštitu podataka – Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP), Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, www.azop.hr, azop@azop.hr

Za ostvarenje obrazloženih prava sukladno propisima o zaštiti podataka možete nam se obratiti na sljedeći način:

pisanim putem na adresu: dm-drogerie markt d.o.o., Kovinska 5a, 10090 Zagreb

telefonski na broj telefona službe za korisnike: 0800 365 86 33

putem-e-maila: zastitapodataka@dm.hr

5.1. Službenik za zaštitu osobnih podataka

Za sva pitanja o zaštiti podataka kod možete kontaktirati službenika za zaštitu podataka na sljedeću e-mail adresu: zastitapodataka@dm.hr

6. Pristup drugim stranicama i društvenim mrežama:

6.1. Na našoj stranici pronaći ćete linkove na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od pravila naše web stranice. Takve treće strane mogu za svoje potrebe od vas tražiti određene osobne podatke. U tom slučaju, kada svoje osobne podatke šaljete neposredno tim trećim stranama ili na stranice drugih portala, ne primjenjuju se ova Pravila privatnosti pa Vas svakako upozoravamo da obvezno prije korištenja bilo kojih stranica bude upoznati sa Pravilima privatnosti na tim stranicama. Mi za njih ne snosimo nikakvu odgovornost.

6.2. Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba jer mi za isto ne snosimo nikakvu odgovornost niti bilo kakve podatke sa istima razmjenjujemo.

 

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija